Agenda

dilluns, 18 d’octubre del 2010

Nova víctima de violència de gènere a la nostra ciutat

Aquest matí ens ha arribat la notícia de l’assassinat a Tarragona d’una dona i els seus fills a mans del seu marit, ja denunciat i contra el que pesava una ordre d’allunyament. És la víctima per violència de gènere número 57, nombre que supera el de dones mortes al llarg del 2009 a l’estat espanyol.

Malgrat haver denunciat aquests maltractaments físics i psicològics, tenir la sentència de l’ordre d’allunyament i que el seu cas fos seguit per diversos organismes públics, les vexacions no es van aturar i han acabat en aquesta manifestació extrema de la violència de gènere, l’assassinat.

Aquest cas no és un fet aïllat, ni derivat d’una ètnia o classe social. La violència de gènere és un problema estructural lligat al patriarcat, amb el que cap llei acabarà si no deixem enrere els rols que se’ns imposen des de d’aquest sistema, si no lluitem contra la idea de que aquesta violència es privada i manifestem clarament que és un problema de totes.

Des de Cau de Llunes manifestem la nostra repulsa davant aquests fets, i animem a tota la societat, i en particular a les dones, a emprendre una lluita contra el sistema patriarcal que ens oprimeix i que ens fa patir tot tipus de violències, tant físiques com psicològiques.