Agenda

dimecres, 3 de novembre del 2010

Visita de Benet XVI a Barcelona. Per una vertadera nació lliure i laica!

A pocs dies de la visita del màxim responsable de l’Església Catòlica, el senyor Ratzinger, s’han publicat les xifres econòmiques relacionades amb aquest viatge. Així, hem sabut que en un estat democràtic i suposadament laic es destinaran uns 14 milions d’euros en seguretat, neteja i informació d’aquests actes. Això, sumat a les aportacions directes que rep l’Església catòlica d’uns 241 milions d’euros i altres activitats subvencionades pel govern català i espanyol (com per exemple les aportacions a les escoles concertades) ens duen a la protesta, a dir prou a l’ajut econòmic a un estament com l’eclesiàstic.

Prou privilegis per a una jerarquia que ens discrimina per defecte, anul·lant les llibertats de les dones que tant ens està costant aconseguir, que no ens deixa prendre decisions sobre el nostre cos, que persegueix a les que s’hi revolten.

Prou finançament per a una educació restrictiva, per una visió del món limitadora, per una escola que educa a les futures generacions en la tradició catòlica, fora de lloc en un estat suposadament laic.

Prou al suport a unes creences que no ens deixen escollir les nostres opcions sexuals, que donen suport i fomenten la heterosexualitat com la única opció sexual vàlida, així com la monogàmia depenent, que no ens deixen estimar com i a qui vulguem en llibertat.

Prou al suport a una religió i als seus representants que fomenten les opressions del patriarcat, que contribueixen al retrocés de les llibertats de les persones, que no actuen contra casos com als que hem assistit d’abusos a infants i adolescents per part de membres de la seva pròpia jerarquia.

Per aquests i molt altres motius, des de Cau de Llunes (AFRT) exigim que s’acabi amb aquests privilegis, que els fons públics d’un estat suposadament laic no es destinin a una jerarquia retrògrada, una institució discriminatòria que anul·la totes les llibertats, que és homòfoba i , sobretot, misògina. Prou al finançament públic de l’estament catòlic i de totes les seves activitats!Per una vertadera nació laica on tinguem el dret de decidir!