Agenda

dimarts, 9 de novembre del 2010

Continuen les retallades socials i laborals: CONTINUA LA LLUITA!! (Visió feminista)



El proper dissabte 13 de novembre, a les 18h a la Plaça Imperial Tarraco (Tarragona), continuem reivindicant els nostres drets!

Contra el decret de les pensions;

Contra la reforma laboral;

Contra la privatització dels serveis públics;

Contra la precarització del treball;

FEM SENTIR LA NOSTRA VEU!!!

Ha passat un mes des que vam participar a la vaga general, i es confirma el que ja ens temíem. Els sindicats majoritaris CCOO i UGT tan sòls van representar una farsa, fent veure que sortien al carrer per defensar els drets dels treballadors i treballadores, enfront l’ofensiva neoliberal promoguda per la Unió Europea (UE).

Els nostres companys i companyes de l’Estat francès han ridiculitzat aquesta forma de lluita que es concentra en una miserable jornada de vaga, que és el màxim que poden fer els sindicats grocs per no mossegar massa fort la mà que els alimenta.

Davant les mesures que s’estan aplicant a tots els estats de la UE, i que atempten directament contra la qualitat de vida de la majoria de la societat (particularment irrisòria a l’estat espanyol en comparació amb la d’altres estats membre), és imprescindible una resposta unitària a nivell europeu. Els sindicats majoritaris, però, no tenen la menor intenció de fer-ho, i ens correspon als col·lectius i organitzacions polítiques combatives, a les associacions de veïns, culturals, de pares i mares, o qualsevol altre forma d’agrupació de base; ens correspon a les persones a títol individual, organitzar i sumar-nos a la resposta.

Concretament, Cau de llunes, com a col·lectiu feminista, llancem una crida a totes les dones independentment de la seva edat, professió o lloc de naixement, per tal que no acotxin el cap davant el futur que ens estan teixint. Lluny de promoure l’avenç dels processos d’emancipació femenins, les mesures que promou la UE representaran un retrocés brutal. Les retallades socials aprovades es faran a càrrec nostre, doncs les tasques de cura que assumia l’estat recauran sobre les nostres espatlles. En ple segle XXI, enlloc d’apropar-nos a polítiques de natalitat, en les quals les dones poden desenvolupar la seva maternitat amb plena tranquil·litat econòmica, i per tant gaudint d’una notable autonomia i independència, tornarem enrere i haurem de tancar-nos de nou a casa, per tal de donar abast a les múltiples tasques de cura dels nostres familiars grans o petits. Tanmateix, les possibilitats de trencar amb la parella també es veuran notablement reduïdes (tal i com ja estem veient i cosa que deu fer molt feliç al Papa), doncs les despeses mínimes són difícils d’encarar en la situació actual. En general, l’emancipació econòmica de les dones es veurà (s’està veient) directament afectada per aquestes retallades, ja que les condicions de partida femenines són força més precàries que les masculines.

Això només és una pinzellada, breu i senzilla, del què ens espera a les dones amb les mesures imposades des de la UE, aplicades devotament pel govern espanyol, però el panorama és molt més desolador. Com volen reduir l’atur incrementant l’edat de jubilació o facilitant l’acomiadament? Com volen combatre la precarietat facilitant els contractes temporals, els horaris flexibles o la modificació dels convenis segons els interessos empresarials? No té ni caps ni peus, oi? On és la democràcia de la que es vanagloria la classe política institucional, quan les pèrdues privades es volen resoldre amb els diners públics i els drets dels i les treballadores, hipotecant el nostre futur?

Per tot plegat, us convidem a assistir a la manifestació del proper dissabte 13 de novembre, a les 18h a la Plaça Imperial. Igualment, us convidem a participar de forma activa amb els vostres col·lectius, per tal que us sumeu a la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa, o que us hi sumeu a títol personal!

Us hi esperem!