Agenda

dimarts, 6 de setembre del 2011

CRÒNICA DE LA XERRADA "3 VOLTES REBELS"

“Dones i art: d’objectes passius a subjectes actius”, la campanya per la reivindicació de la presència de les dones en el món de l’art i la cultura que s’ha impulsat des de Cau de Llunes (AFRT) aquest estiu, va ser tancada el passat divendres 2 de setembre amb la xerrada “3 voltes rebels”. Fina Llorca, doctora en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i especialista en Maria-Mercè Marçal, va realitzar un ampli recorregut per l’obra de la poetessa, centrant-se molt especialment en la relació entre la militància política de Marçal i la seva obra literària. Així, Fina Llorca va combinar els anàlisis exhaustius de tres dels seus poemes, emblemes dels principals períodes de l’autora, amb notes que Marçal esbossava a les seves llibretes preparant els seus parlaments per l’11 de setembre, que dugué a terme durant la seva militància al PSAN. És així com, al voltant d’una trentena de persones, poguérem comprendre, a les 18h a la Llibreria de la Rambla, tant el compromís polític de l’autora i la reivindicació feminista, social i independentista en la seva militància com la lluita que emprenia a través dels seus versos. El contingut de la conferència, doncs, va permetre teixir un vincle entre la cloenda de la campanya i la celebració de l’11 de setembre, que tenim tan a la vora.

És per això que us esperem durant tot el matí del dia 11 a la celebració de la Diada Nacional al carrer Merceries de Tarragona
I a la tarda a la manifestació en defensa dels drets socials i nacionals, a les 19:30h al Mercat Central de Reus.


Amb les retallades en drets socials i en drets nacionals que estem patint, només ens queda fer sentir la nostra veu i posar de manifest més que mai que som TRES VOLTES REBEL!!!