Agenda

diumenge, 4 de setembre de 2011

A L'ESCOLA, SEMPRE EN CATALÀ!

Cau de Llunes estem en defensa de la llengua CATALANA, i per això no acatem la recent sentència del TSJC ni acceptem els atacs recents a la nostra llengua arreu dels Països Catalans.

Ens adherim al manifest de la CAL, i secundem el manifest del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans redactat per la secció de l'Insitut Martí i Franquès.


Pel català a l'escola, ni un pas enrere!
(Comunicat de la CAL)

Contra la persecució del model lingüístic català a l’escola,
La Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL) manifesta la seva més profunda indignació i el seu rebuig total a la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya respecte a l’ús del castellà com a llengua vehicular a l’escola. Lamentem que un nombre molt reduït de persones es pugui servir dels tribunals de justícia per continuar els atacs contra el model lingüístic escolar al nostre país i, per tant, continuar amb els seus atacs contra la llengua catalana.
La CAL reafirma que seria un greu error separar els infants per raó de llengua. La immersió ha permès facilitar a tots els nens i nenes d'aquest país els mateixos instruments culturals i lingüístics, per tal que es puguin desenvolupar amb les mateixes possibilitats, independentment de la seva llengua familiar.
Des de la CAL denunciem aquest nou atac contra el català i demanem a la societat civil que es mantingui amatent i unida al màxim per combatre els enemics de la llengua catalana, que ho són també de Catalunya. És la societat civil que haurà d'empènyer els nostres polítics perquè també sàpiguen mantenir-se ferms en la defensa dels nostres drets nacionals, culturals i lingüístics.


Per un futur digne en català!!

(Comunicat del SEPC-Martí Franquès)

Després de les tres sentències del Tribunal Suprem espanyol al Prinicpat, de les retallades que afecten al valencià amb el govern de Camps, els diversos atacs a la línea de català a les Illes Balears, després que el Consell d'Estat Francès il·legalitza al 2003 l'ensenyament en català a la Catalunya Nord, a l'Aragó l'Estatut d'Autonomia del 2007 no reconeix l'oficialitat del català a la Franja de Ponent, quan l'ús social del català disminueix arreu del país... CAL DIR PROU, CAL CRIDAR NO A LA SENTÈNCIA!

La immersió lingüística és l'única esperança per a la supervivència del català i l'única via per assegurar la cohesió social del país. Si ara acatem estarem firmant la sentència de mort a més de 1.000 anys de llengua i cultura catalanes. És l'hora de ser lliures. I tenim pressa, molta pressa!

Des de les aules, ens organitzem i lluitem pel vincle principal de la nostra nació, la llengua catalana. Perquè la història escrita fins ara no pot esser trepitjada i ultratjada en dos mesos pel gust dels i les que manen. Perquè n'és llengua culta amb renom arreu del món, perquè tradicions i tarannàs que uneixen a la gent des de Salses a Guardamar i de Fraga fins a Maó ha de persistir, i la seva via principal més factible n'és, l'educació a les escoles i aules d'arreu amb el model de la immersió lingüística.


Cau de Llunes estem en DEFENSA DE LA LLENGUA CATALANA!!