Agenda

dimecres, 7 de setembre del 2011

Diada de l'11 de setembre

Ja la tenim aquí! Aquest diumenge celebrem la Diada de l'11 de setembre i Cau de Llunes hi participem amb moltes ganes. Al matí el nostre col·lectiu posarà una paradeta a la mostra d'entitats que es farà a Tarragona (http://www.11setembretarragona.cat/) en la que farem difusió de fragments literaris d'autores catalanes, i oferirem recursos per a defensar la llengua catalana sense sexisme.

A la tarda ens hem adherit a la tradicional manifestació de les comarques del Camp, a les 19:30 al mercat central de Reus, que enguany tindrà per lema "Pels drets socials i nacionals. Independència i Socialisme, Països Catalans!" (http://www.pobleviu.cat/index.php?id_categoria=12&madre=7&id_noticia=1889). Volem convidar-vos a participar en aquesta manifestació unitària, doncs avui més que mai, estem patint un veritable atac sociolaboral i nacional i cal que sortim al carrer sota un discurs clar i contundent.

Per últim, també en relació a l'11 de Setembre, volem compartir amb vosaltres uns fragments dels parlaments de Maria Mercè Marçal, extrets del Fons MMM de la BNC. Pertanyen a Parlaments, Caixa 16 /3. Per la nostra part, no podem estar més d'acord amb tot el que reivindica en aquets fragments la poeta que va clamar ser "tres voltes rebel"

"L’onze de setembre ens diu que érem una nació abans de 1714, que ho hem estat després, en les condicions més adverses, que ho som encara, que ho serem, “tant si es vol com si no es vol”, que no acceptem ésser l’ocell engabiat en gàbia secular, orb, eixalat, vermell de sang i de vergonya de què ens parla Pere Quart, i que tampoc no acceptarem únicament una llibertat decapitada".
"Però la nació, el concepte de nació, tampoc no és un concepte estàtic, sinó dinàmic. I el concepte d’alliberament nacional no pot tenir ara el mateix significat juridicoadministratiu que tenia als segles passats. No hi val cap mena d’intent de retorn al passat. És precisament en nom del futur que reivindiquem la nostra nació. Perquè la nostra lluita nacionalista ha d’ésser “el rovell que trenca tota cadena”, en paraules d’una altra poeta mallorquina, la Ma. Antònia Salvà".
"L’alliberament dels Països catalans (tampoc en aquest aspecte no hi cap el fraccionament) vol dir alguna cosa més que una simple substitució, modificació o reconstrucció de fronteres estatals. Vol dir projectar en el futur, a partir de l’element progressiu que ha caracteritzat sempre el nostre poble, una nova cultura, una profunda transformació de les formes de vida i de relació entre les persones, una nova relació amb el medi i amb la natura que no ens aboqui a la destrucció física i psíquica. Unes noves formes de producció i de distribució de la riquesa […]".