Agenda

divendres, 25 de novembre del 2011

Cau de Llunes entrega una carta a l’ajuntament amb reivindicacions feministes.

Ahir 24 de novembre, a les cinc de la tarda, el col·lectiu feminista de Tarragona Cau de Llunes va fer l’entrega oficial d’una carta dirigida a la Regidoria de Serveis a la Persona i, més concretament, en el treball de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat. En aquesta carta, contextualitzada en què avui és dia 25 de novembre, dia contra la violència de gènere, es proposaven actuacions per prevenir-la i combatre-la.

En la carta, el col·lectiu demana per una banda un actuació més ferma en educació i serveis d’acollida i teràpia així com una campanya publicitària de prevenció de la violència masclista. Per altra banda proposa l’increment d’infraestructures destinades a les tasques de cura (llars d’infants, residències…), la revisió dels carrers i places foscos de la ciutat, el foment del paper actiu de les dones facilitant iniciatives en context de gènere i la creació d’ajudes a les famílies monoparentals.

Durant l’entrega de la carta als serveis municipals, Cau de Llunes va desenvolupar una paradeta informativa convocant a la concentració d’avui a les 19:30h, a la Plaça de la Font contra les violències de gènere. Sota el lema “A tu també t’afecta! Plantem cara!” el col·lectiu emfatitza el caràcter estructural de la violència de gènere i les múltiples formes que aquesta pot prendre; i planteja, amb aquesta carta, un conjunt de mesures transversals per superar, des de l’actuació municipal, les desigualtats per raó de gènere.