Agenda

diumenge, 27 de novembre del 2011

El Camp xiula i s’il·lumina contra la violència de gènere

La xarxa feminista del Camp formada per Cau de Llunes-AFRT (Tarragona), L’Hora Violeta (Reus) i Les Filles de les Fetilleres (Torredembarra) ha possibilitat que el 25 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere, el territori s’omplís d’actes reivindicatius. I no només en aquestes poblacions, sinó també Montblanc i Valls han organitzat actes al voltant del 25N.

A Tarragona els actes han començat al migdia, quan el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans de la URV, l’Assemblea de Joves la Guspira i Cau de Llunes han realitzat un acte informatiu i de protesta. Per tal de conscienciar sobre el diferents tipus de violències de gènere han desplegat una pancarta on la vintena d’assistents han pogut escriure que creuen que la genera i potencia aquest tipus d’agressions. També han dibuixat siluetes de víctimes de la violència de gènere al terra amb inscripcions dels culpables de la situació. Per finalitzar s’ha efectuat la lectura del manifest unitari de les assemblees feministes del Camp i s’ha fet una crida a la participació activa en les convocatòries als diferents actes del vespre.

A dos quarts de vuit, Tarragona, Reus i Torredembarra feien alhora el tret de sortida a tres esdeveniments que, tot i reivindicatius, comptaven amb música, teatre i l’encesa final d’espelmes amb el símbol feminista. Unes 250 persones hi han estat presents a Tarragona, que han xiulat abans de finalitzar l’acte -contraposant-se amb els actes institucionals- i un centenar a Reus. Mentrestant, Valls encenia espelmes escenificant la creu contra el feminicidi de Ciudad Juárez (Mèxic), i Montblanc farà una xerrada el proper dissabte 2 de desembre a les sis de la tarda al Casal d’Entitats.


Font: www.pobleviu.cat