Agenda

dilluns, 28 de novembre del 2011

Davant les violències, cap silenci!


El passat 25 de novembre les assemblees feministes de les comarques del Camp vam convocar concentracions i xiulades populars als municipis de Reus, Torredembarra i Tarragona. Hem decidit fer soroll justament per fugir dels actes institucionals que promouen minuts de silenci. Pensem que el silenci, precisament, és el que sobra quan parlem de violències masclistes. És per això que vam convocar aquestes xiulades, per reclamar que es rebutgi formalment tot el conjunt de violències a les que estem exposades les dones pel fet de ser-ho.


Aquestes xiulades són una crida al rebuig del patriarcat i totes les seves formes d’opressió: sexual, física, emocional, econòmica, etc. Tothom qui vulgui hi pot participar: dones i homes de qualsevol edat i opció sexual, precisament perquè tothom hauríem de rebutjar aquesta estructura social que ens coarta i limita el nostre lliure desenvolupament com a persones, empresonant-nos amb estereotips, mites i tabús que perpetuen l’ordre patriarcal.

Tanmateix, la proposta de la xiulada no és l’única iniciativa simbòlica que hem reclamat a les diferents concentracions. La proposta dels diferents col·lectius organitzadors va ser animar a tothom que ho vulgui a construir amb espelmes un gran símbol feminista, perquè pensem que aquest és el camí per a canviar la societat. Pensem, a més, que per a desenvolupar aquesta lluita no hi ha una única fórmula vàlida: col·lectius de dones, col·lectius d’homes, col·lectius mixtes, sectorials, grups d’alliberament sexual... qualsevol forma serà benvinguda per combatre el patriarcat!


Ara bé, malgrat la temàtica concreta del 25-N, quan parlem de violències no podrem oblidar que avui en dia tot el conjunt de les classes populars, estem patint una violència brutal per part de la dictadura dels mercats, exercida per la classe política institucional amb el seu característic guant de seda. I a més, el poble català, encara ens veurem més exposat a la violència de l’estat espanyol ara que el PP no podrà servir-se d’ETA per a desviar l’atenció. De la mateixa manera que davant les violències masclistes hem de fugir de tot silenci i hem de construir la resposta feminista, davant les agressions socials, laborals i nacionals, sense cap dubte a nosaltres ens toca avançar amb la lluita de classe i d’alliberament nacional!!!


Laia Estrada (militant de Cau de Llunes i d'Endavant (OSAN))