Agenda

diumenge, 10 de juny del 2012

Crònica Setmana Del Part Respectat



L’última setmana de maig diverses associacions van celebrar plegades la Setmana Mundial del Part Respectat, una iniciativa global que pretén reivindicar una altra manera de donar llum, més respectuosa amb les voluntats i necessitats de la mare i el seu nadó.
La Setmana Mundial del Part respectat d’aquest any ha comptat amb l’organització de l’associació Tecletes, del grup de criança Porta’m aprop, del grup de suport de lactancia Do de pit, i de l’assemblea feminista revolucionaria de Tarragona Cau de Llunes.
La commemoració es va englobat sota el lema “El naixement i l’economia” i durant tota la semana del 21 al 27 de maig es van dur a terme diferents activitats.

Des de Cau de Llunes vam voler donar especial importancia a l’acte que es va realitzar el dimarts 22 a càrrec de la professora d’història i coordinadora del màster de gènere de la URV, Pilar Cuadrada. El títol de la conferencia era “el patriarcat contra la mater(pater)nitat” i va efectuar una cronologia de la dona al llarg del temps i de l’actuació del patriarcat vers la maternitat. La xerrada va durar prop de dues hores i va servir per fer un transcurs en la historia de les dones, les seves tasques, els rols de gènere, els agents socialitzadors i la influència que aquests tenen en la maternitat. Després de la conferencia teórica, per convidar a la reflexió de les assistents, es va finalitzar l’acte amb un taller que va ser molt participatiu i amè.