Agenda

dilluns, 10 de febrer del 2014

Crònica de la formació d'economia feminista



El dissabte 8 de febrer ens vam reunir una quinzena de dones al Casal Popular Sageta de Foc per a assistir a la formació d’Economia Feminista organitzada per Cau de Llunes (AFRT).



L’objectiu d’aquesta jornada va quedar clar amb les exposicions que vam poder escoltar. El sistema econòmic i polític no és quelcom desvinculat de les dinàmiques socials i per tant de com s’estructura la societat, ens el contrari, es tracta d’una construcció social que lluny de dirigir-se cap a les llibertats individuals i col·lectives de qui conformen aquesta societat, procurant el benestar i la igualtat d’oportunitats per a unes i per a les altres, s’escarrassa fer les diferències ja existents més evidents.

En aquest cas la situació de la dona no és una excepció, el sistema econòmic (i per tant polític) es basa en els estereotips de gènere per a mantenir-se viu, reproduint-los i reforçant-los.


Des de l’economia feminista es critica aquest sistema polític-econòmic durament, i se’n extrau una sola possibilitat vàlida per a fer-ne front: aquest sistema ha de desaparèixer totalment, de cap a peus. No hi ha prou amb reformar-lo, cal eradicar i construir de nou, amb uns valors i unes perspectives basades en la igualtat entre totes les persones.



Després de l’exposició es va obrir torn de preguntes que va donar pas a un interessantíssim debat al voltant de la formació i amb propostes de canvi, especialment, pel que fa el més immediat i el que totes tenim a l’abast per començar a virar.