Agenda

dijous, 6 de febrer del 2014

Dimecres 5 de febrer. Una protesta per l’avortament lliure i gratuït acorrala el PP tarragoní

Poc abans d’acabar la conferència anual del regidor del PP tarragoní Alejandro Fernández, titulada “Una alternativa de canvi per a Tarragona”, un grup d’una quarantena de militants feministes s’han dirigit a l’entrada del recinte, al Col·legi d’Advocats, per tal de fer efectiva una protesta proavortista. Alçant fulls amb diversos lemes i cridant “Avortament lliure i gratuït” repetides vegades, l’acció, que ha agafat per sorpresa la vigilància, ha estat totalment pacífica tot i els insults i alguna amenaça de part del públic.

Fotografia: Pepa Vives
Cap a tres quarts de nou, el grup ha entrat a la seu situada a la cantonada entre carrer Enric d’Ossó i Rambla Lluís Companys, sense cap altre impediment que un agent de policia secreta, que després de veure les intencions de les manifestants els ha pogut aturar a la porta de l’acte. Una estona després de crits a fora i aplaudiments a dins, ha començat la sortida del públic, un públic nodrit d’empresaris i polítics, aparentment donant suport a Fernández. Malgrat que l’acte era per explicar la proposta del seu partit per a Tarragona, el cap de llista no ha volgut sortir tal com ha fet la resta per la porta principal.
En acabar d’enfilar la comitiva, la protesta ha finalitzat amb una sortida també pacífica i al crit de “treieu els rosaris dels nostres ovaris”. Ha estat en aquest moment en què un simpatitzant del PP ha volgut provocar i, segons el blog de Jordi Martí, ha emplaçat a les manifestants a anar a la dutxa “de gas”, mentre que també instants abans ha demanat l’avortament per a les proavortistes. Minuts més tard de marxar, fins a nou participants de la protesta han estat identificades pels Mossos d’Esquadra, tot i que no haver-se produït cap mena d’aldarull. L’acció d’avui dóna el tret de sortida a un seguit de mobilitzacions  que culminaran el proper 14 de febrer en una manifestació que es realitzarà pels carrers de Barcelona, convocada per col·lectius i organitzacions feministes d’arreu del país.


Video de la protesta 


(Font: Pobleviu.cat)